Onze Werkzaamheden

Luchtdicht Bouwen

Zodat uw energieverbruik zo laag mogelijk is

Wat is luchtdicht bouwen (LDB)?

Als lucht ongewenst van buiten naar binnen stroomt hebben we het over infiltratie. En wanneer lucht ongewenst van binnen naar buiten gaat spreken we over exfiltratie.

Luchtdicht bouwen is dus het dichten van alle ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw om deze ongecontroleerde luchtstromen (in- en exfiltratie) te voorkomen.

Ongezond?

In de praktijk leeft soms de gedachte dat luchtdicht bouwen ongezond is. Dit is niet waar, maar de gedachte is te begrijpen. Het is belangrijk om een verschil te maken tussen gecontroleerde ventilatie en ongecontroleerde ventilatie (in- en exfiltratie).

  • Ventilatie is het bewust toelaten van lucht, via bijvoorbeeld roosters en ramen, om de binnenlucht te verversen.
  • Ongecontroleerde ventilatie vindt plaats via de ongewenste kieren en naden tussen verschillende onderdelen van de gebouwschil. Deze ventilatie moet echter voorkomen worden en dat gebeurt via luchtdicht bouwen.

Waarom?

Een paar redenen voor luchtdicht bouwen op een rijtje:

  • Vermindering van energieverlies
  • Wooncomfort wordt verhoogd
  • Minder vochtproblemen
  • Geluidwerend, dus minder overlast

Creatief meedenken

Graag leggen wij, in een persoonlijk gesprek met u, de voordelen van luchtdicht bouwen voor uw woning of bedrijfsruimte aan u uit. U zult onder de indruk zijn van de kansen die het biedt.

Wij zijn er van overtuigd dat binnen een aantal jaren luchtdicht bouwen tot de nieuwe standaard wordt verheven. Dat, en het feit dat het veel beter is voor het milieu, zijn voor ons de redenen om aan te sturen op luchtdicht bouwen.

Samenwerking

Wij werken regelmatig samen met afbouwbedrijven in het aanbrengen van (XPS-)isolatie en steenstrips. Heeft u een afbouwbedrijf en wil u meer weten over samenwerkingen, klik dan hier voor onze uitgebreide pagina.

Daemen Bouwbedrijf logo

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Wij bespreken graag de mogelijkheden